Wat is het verschil tussen ‘traditionele’ en ‘modulaire’ houtskeletbouw?

Bij traditionele houtskeletbouw worden de wanden en vloeren voorbereid in een werkatelier. Vervolgens transporteert de bouwfirma deze naar de werf waar ter plaatse alle puzzelstukken worden gemonteerd.

Trage afwerking traditionele houtskeletbouw

Als het houten binnenskelet na enkele weken volledig klaar is, start de verdere afwerking. De buitenafwerking wordt vaak uitgevoerd in traditioneel metselwerk. Deze buitenschil heeft louter een decoratieve functie, aangezien alle isolerende eigenschappen verwerkt zitten in de geïsoleerde houtskeletwanden.

De verdere binnenafwerking verloopt nagenoeg identiek in vergelijking met de traditionele bouwmethode. De realisatie van een gemiddelde houtskeletbouw tot en met woonklaar neemt daardoor al snel 8 maanden in beslag.

Modulair: dezelfde kwaliteit en levensduur

Bij modulair bouwen garanderen we dezelfde kwalitatieve opbouw van het houtskelet. U bent dus verzekerd van dezelfde hoge isolatiewaardes en lange levensduur van het gebouw. We monteren evenwel al vooraf de wanden en vloeren in onze eigen werkatelier, waarbij we de woning opdelen in verschillende modules. 

Kortere bouwtijd, extra besparing op arbeidskost

Deze modules werken we in ons atelier tot in de kleinste details kant-en-klaar af, waarna we de modules in hun geheel transporteren naar de bouwplaats. Aangezien houtskeletbouw uiterst lichte constructies oplevert, werken we voor de fundering met een ringbalk in beton op schroefpalen. Na de plaatsing koppelen we de verschillende modules aan elkaar en zorgen we voor de finishing touch. Dit alles leidt tot een bouwtijd van twee maanden en een mooie besparing op de arbeidskosten.

Waarom kiezen voor een modulaire houtskeletbouw?

U geniet van alle voordelen die een houtskeletbouw biedt. Houtskeletbouw is veruit de meest duurzame bouwmethode. Hout vormt een uitstekende isolator en garandeert dankzij de natuurlijke vochtregulerende werking een gezond binnenklimaat. 

E-peil van 30

Onze modulaire woningen in houtskeletbouw voldoen dan ook probleemloos aan de strengste energienormen. Al onze woningen behoren tot de BEN-categorie (Bijna Energie Neutraal). Wij voldoen op dit moment zelfs al aan het minimale E-peil van 30. 

Thermische isolatie

Ook op vlak van thermische isolatie sluiten wij alle risico’s uit. Aangezien wij werken met verschillende modules, zijn vervelende contactgeluiden tussen verdiepingen of verschillende ruimtes volledig uitgesloten.

Besparing op bouwkost en maandelijkse energiefactuur

Met onze modulaire woningen bespaart u dus niet alleen in bouwkost, maandelijks geniet u van een uiterst lange energiefactuur.