Volledige vrijheid in ontwerp en afwerking

Onze modulaire woningen in hout begrenzen op geen enkele manier de architecturale vrijheid. Iedere bouwstijl is mogelijk, variërend van klassiek tot uiterst modern met grote raampartijen.

Binnenschil in modules

Wij vertalen de binnenschil van uw woning naar meerdere rechthoekige modules met een maximale afmetingen van 4,5 meter breed en 14 meter lang. Binnen deze maximumafmetingen zijn de modules tot op de millimeter maatwerk.

Binnen- en buitenafwerking

Ook voor de binnen- en buitenafwerking gelden er geen beperkingen inzake materiaalkeuze. Elke vormgeving die in houtskeletbouw mogelijk is, behoort bij ons tot de opties. Ofwel werken wij op basis van uw wensen een ontwerp uit, ofwel levert uw architect naar keuze een voorstel aan.

Combinatie van modules

Door de juiste combinatie van verschillende modules, creëren we op maat elk gewenst gebouw. Vrijwel elke onderlinge positionering van modules is mogelijk, zowel naast als op elkaar. 

Ook voor geïsoleerde hellende daken hebben we kant-en-klare oplossingen, zelfs kelderruimtes vormen geen enkel probleem. Platte daken werken we af met de nodige isolatie en EPDM als duurzame dakbedekking.

Ultrakorte bouwtijd, lagere kosten

De volledige opbouw van de wanden en vloeren in houtskeletbouw gebeurt in optimale werkomstandigheden in onze eigen werkateliers. Datzelfde geldt voor het plaatsen van de nutsvoorzieningen (kabels, leidingen,…) en de verdere afwerking. Dit proces is voor een optimale kwaliteitsopvolging en maximale efficiëntie sterk geautomatiseerd. Elke stap in het montageproces wordt nauwgezet gemonitord.

Elke module woonklaar

Iedere module bereiden we in ons werkatelier volledig woonklaar voor, inclusief schilderwerken, vloeren, keuken, badkamer, plaatsing, sanitaire toestellen, elektriciteit, domotica,… tot zelfs de ingemaakte kasten toe. Dit gebeurt allemaal op dezelfde locatie, waardoor het bouwproces bijzonder efficiënt verloopt.

In amper twee maanden

De plaatsing op de bouwwerf en het finale afwerken van de onderlinge verbindingen tussen de modules – inclusief de bijhorende afwerking - nemen slechts enkele dagen tijd in beslag. Van een echte werfzone – met bijhorend bouwafval – is dus geen sprake. De totale bouwtijd tot en met woonklaar, neemt na het verkrijgen van de vereiste bouwvergunningen amper twee maanden in beslag. 

Aangezien arbeidskosten een belangrijk onderdeel vormen van de totale kosten van een woning, garandeert modulair bouwen een aanzienlijke kostenbesparing. Daarom realiseren wij op maat een kwaliteitsvolle woning in houtskeletbouw aan een verrassend lage prijs per vierkante meter.

Volledig foutloos voorbereid, in optimale omstandigheden

Onze vakmensen gaan niet in weer en wind aan de slag op een omgewoelde bouwplaats. Deze werkwijze bevordert niet alleen de bouwsnelheid, maar verkleint ook drastisch de kans op fouten in de ‘ruwbouwfase’ en de latere afwerking. Elke stap in het bouwproces wordt nauwgezet gecontroleerd. 


Vloer- en wandopbouw

In de eerste fase zorgen onze vakmensen voor de vloer- en wandopbouw in houtskeletbouw. Elke maatvoering wordt tot op de millimeter juist toegepast en gecontroleerd. Er komt zowel in de constructie- als de afwerkingsfase geen druppel water aan te pas.


Opvolgen en bijsturen

Bovendien nodigen we de bouwheer op verschillende momenten in onze werkateliers uit, zodat deze de voortgang perfect kan opvolgen én – waar gewenst en nodig – nog kan bijsturen. U wandelt al doorheen de kamers vooraleer ze effectief ter plaatse zijn.

Daarna volgt het plaatsen van alle bekabeling en leidingen, eveneens in optimale omstandigheden. De binnenafwerking - inclusief schilderwerken, plaatsen van ingebouwde kasten,… - volgt meteen zonder tijdverlies.


Woning volledig opgebouwd

Onze werkateliers zijn voldoende groot om ook de onderlinge positionering van de modules al tot op de kleinste millimeter juist te controleren. De woning wordt letterlijk een eerste keer volledig opgebouwd in ons werkatelier. Zo hebben we nog een finale controle dat alles klopt. Vooraleer alle modules op transport gaan, krijgt u nog de kans om uw toekomstige woning te bezichtigen.

Eenvoudig uitbreidbaar, zelfs meeneembaar

Eén van de grote voordelen van modulair bouwen in houtskeletbouw is de latere aanpasbaarheid van de woning. Onze modules wegen bijzonder licht, waardoor u allereerst al enorm bespaart op de fundering. 

Extra verdieping

Daarnaast kunnen we uw bestaande woning – ook als het geen modulaire woning betreft - steeds uitbreiden in alle richtingen. Extra modules – al dan niet in de hoogte als extra verdieping – vormen geen enkel probleem. U kan starten met een basiswoning die u vervolgens op maat laat meegroeien volgens het ritme van de gezinsuitbreiding.

Meeneembaar

Stel, u wilt op een later tijdstip in uw leven verhuizen. Uw modulaire woning is zelfs meeneembaar, volledig of deels.